Skip to main content

In het Hart van Rotterdam zie je de ontwikkeling van het Erasmus MC en de nieuwe Campus.

Op een postzegel in het hart van Rotterdam voltrekt zich iets bijzonders. Twee jaar geleden verrees er de nieuwbouw van het Erasmus MC. Twintig jaar lang is eraan gewerkt. In de achtdelige serie Het Hart van Rotterdam zie je vanaf dinsdag op Rijnmond hoe het Erasmus MC is uitgegroeid tot één van de belangrijkste plekken van de stad.

Een 120 meter hoge toren siert nu de skyline van Rotterdam. De toren is slechts de aanvang van een visionair project dat zich de komende vijftien jaar zal voltrekken op diezelfde postzegel: de Erasmus MC Campus. Nog ééns zoveel vierkante meters wordt opgetrokken om huisvesting te bieden aan medisch-technologische innovatie en ondernemerschap.

Wat weten wij helemaal van al datgene wat er plaatsvindt in het hart van de stad? Wat gebeurt er al op innovatief gebied, en waar wordt de nieuwe Erasmus MC Campus straks gebouwd? In de eerste aflevering van Het Hart van Rotterdam neemt Ernst Kuipers je mee door het ziekenhuis. “We willen het eerste technische universitair medisch centrum van Nederland zijn. Dat kan kil en niet menselijk klinken, maar onze kernwaarden richten zich heel erg op het menselijke en communiceren. Om goede zorg te leveren moet je innoveren”, vertelt Kuipers. Daarom werkt het Erasmus MC samen met de TU Delft en de Erasmus Universiteit.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb vertelt over zijn ervaring met het Erasmus MC. “Helaas ben ik er ook een aantal keer geweest als patiënt, en als je dan ziet wat voor prachtige zorg daar geleverd wordt”, zegt de burgervader. “Ik weet zeker dat Rotterdammers echt trots zijn op het Erasmus MC. Één kritisch puntje dat Rotterdammers hebben op het Erasmus MC: het parkeertarief.”

Verder toont topwetenschapper Miao Ping Chien haar zelf ontworpen microscoop die ze dagelijks inzet in de strijd tegen kanker. In de rubriek ‘Ondertussen op de bouw’ geeft ervaren sloper Marloes Janssen een tour door het verlaten Dijkzigtziekenhuis.

Het Hart van Rotterdam zie je de komende acht dinsdagen om 17:34 uur op TV Rijnmond met daarna ieder uur een herhaling. Kijk hieronder naar de eerste aflevering.

Bekijk hier alle afleveringen van Het hart van Rotterdam.

Chip Blad

Delta Diagnostics haalt €5.25 miljoen op in Series A-financiering om biosensing technologie te transformeren

| Nieuws | No Comments
De Nederlandse startup Delta Diagnostics, leider op het gebied van labelvrije, multiplex biosensing, heeft vandaag aangekondigd dat het met succes een Series A financiering van € 5,25 miljoen heeft binnengehaald.…

SkylineDx benoemd tot ‘Best Molecular Diagnostics R&D Company – Europe’ bij de GHP Biotechnology Awards 2023

| Nieuws | No Comments
SkylineDx, een innovatief diagnostiek bedrijf uit Rotterdam, is benoemd tot ‘Best Molecular Diagnostics R&D Company - Europa’ bij de Biotechnology Awards 2023, georganiseerd door Global Health & Pharma. SkylineDx is…
Nationaal Groeifonds

Doe mee aan de Health~Holland inventarisatie vierde ronde Nationaal Groeifonds

| Nieuws | No Comments
Heeft jouw LSH-bedrijf innovatieve ambities die je samen met andere bedrijven en kennisinstellingen wil realiseren? En ben je ook bereid je schouders onder de ontwikkeling van een plan te zetten?…

Bekijk nu: de officiële compilatievideo van Rotterdam Square kick-off

| Nieuws | No Comments
Het is een maand geleden dat Rotterdam Square officieel van start ging en het stokje overnam van Life Sciences & Health 010. We zijn hard aan het werk om het…