Skip to main content

Delta Diagnostics haalt €5.25 miljoen op in Series A-financiering om biosensing technologie te transformeren

De Nederlandse startup Delta Diagnostics, leider op het gebied van
labelvrije, multiplex biosensing, heeft vandaag aangekondigd dat het met succes een Series A financiering van € 5,25 miljoen heeft binnengehaald.

De financieringsronde is mogelijk gemaakt door een consortium van vier investeerders: i&i Biotech Fund, Oost NL, InnovationQuarter en PhotonDelta. De investering ondersteunt de ambitieuze visie van het bedrijf om snelle, gevoelige en goedkope biosensoren voor iedereen toegankelijk te maken. Hierdoor zal de Life
Sciences industrie significant veranderen, met het vooruitzicht op nieuwe en snellere oplossingen in Life Sciences onderzoek.

Delta Diagnostics is een TNO spin-off die biosensing, de detectie van biomoleculen, versimpelt met behulp van fotonische geïntegreerde circuits. Deze kosteneffectieve methode versnelt Life Sciences-onderzoek en ondersteunt multiplexing, waardoor analyse van meerdere biomoleculen tegelijk mogelijk is.

“Het ophalen van Series A-financiering is een belangrijke mijlpaal voor Delta Diagnostics. Dit valideert onze technologie en onze visie om multiplex biosensing te creëren”, zegt Guy Dewil, CEO van Delta Diagnostics. “We zijn onze investeerders dankbaar voor hun steun en geloven sterk in onze missie. Deze investering zal de lancering van ons eerste product versnellen. Het zal het volledige potentieel van onze biosensing technologie openen om ontdekkingen in Life Sciences te stimuleren.”

“We zijn verheugd om Delta Diagnostics te ondersteunen bij de ontwikkeling van zo’n veelbelovende geavanceerde biosensing technologie, voor zowel de industrie als academisch onderzoek. We zijn er sterk van overtuigd dat de technologie van Delta daadwerkelijk een aanzienlijke verbetering kan brengen op het gebied van biosensing. Wij geloven dat de interesse van industriële partners voor deze  technologie het toegewijde team van Delta op de juiste weg naar toekomstig succes houdt”, zegt Karel Kubias, Partner bij i&i Biotech Fund.

“Het Delta Diagnostics-team staat klaar om de Life Sciences-industrie te transformeren met onze geavanceerde fotonische biosensing technologie”, zegt Bart de Boer, CTO van Delta Diagnostics. “Wetenschappers vandaag de dag hebben meer antwoorden nodig, sneller. We creëren zeer gevoelige, labelvrije biosensor-instrumenten waarmee onze klanten hun onderzoek enorm kunnen versnellen.”

Met initiële financiering van TNO en UNIIQ is het bedrijf uitgegroeid tot een ervaren team, dat zijn biosensing technologie perfectioneert. De Series A-financiering helpt de startup vooruit naarmate de eerste productlancering nadert. Dit ondersteunt het bedrijf en zijn belangrijkste partners uit de regio Overijssel bij de verdere ontwikkeling van geavanceerde biosensorsystemen voor real-time detectie van biomoleculen.

Bron: Delta Diagnostics
Datum:
10 mei 2023