Skip to main content

Ellen Smit treedt op 1 juni 2022 in dienst als directeur Rotterdam Square, de stichting die innovatie in Rotterdam gaat aanjagen, in het bijzonder op de campus van het Erasmus MC.

Het Erasmus MC en de stad Rotterdam hebben gezamenlijk het initiatief genomen voor deze campus, waar gezondheidszorg, technologie en ondernemerschap samenkomen.

Smit: “Het hebben van potentie, faciliteiten en talent is pas de eerste stap. Ze samenbrengen en omzetten in resultaten is de tweede, die vaak vergeten wordt. Dat vraagt om het actief leggen van verbinding. Binnen én buiten de Erasmus MC Campus. Daar ga ik mij met mijn team voor inzetten. Zo hoop ik de impact van de Life Science & Health-sector in de regio Rotterdam te vergroten.”

Smit  was eerder als Business Park Manager verbonden aan het Leiden Bio Science Park. Zowel het Erasmus MC en de gemeente Rotterdam nemen zitting in de Raad van Toezicht Rotterdam Square. Daarnaast wordt een derde, onafhankelijk lid geworven.

Menno Riemersma, directeur Campus Development: ‘We zijn zeer verheugd met de aanstelling van Ellen Smit als directeur. Ze is met haar ervaring bij uitstek geschikt om te bouwen aan een community rondom de Erasmus MC Campus.’