Skip to main content

In het Hart van Rotterdam zie je de ontwikkeling van het Erasmus MC en de nieuwe Campus.

Op een postzegel in het hart van Rotterdam voltrekt zich iets bijzonders. Twee jaar geleden verrees er de nieuwbouw van het Erasmus MC. Twintig jaar lang is eraan gewerkt. In de achtdelige serie Het Hart van Rotterdam zie je vanaf dinsdag op Rijnmond hoe het Erasmus MC is uitgegroeid tot één van de belangrijkste plekken van de stad.

Een 120 meter hoge toren siert nu de skyline van Rotterdam. De toren is slechts de aanvang van een visionair project dat zich de komende vijftien jaar zal voltrekken op diezelfde postzegel: de Erasmus MC Campus. Nog ééns zoveel vierkante meters wordt opgetrokken om huisvesting te bieden aan medisch-technologische innovatie en ondernemerschap.

Wat weten wij helemaal van al datgene wat er plaatsvindt in het hart van de stad? Wat gebeurt er al op innovatief gebied, en waar wordt de nieuwe Erasmus MC Campus straks gebouwd? In de eerste aflevering van Het Hart van Rotterdam neemt Ernst Kuipers je mee door het ziekenhuis. “We willen het eerste technische universitair medisch centrum van Nederland zijn. Dat kan kil en niet menselijk klinken, maar onze kernwaarden richten zich heel erg op het menselijke en communiceren. Om goede zorg te leveren moet je innoveren”, vertelt Kuipers. Daarom werkt het Erasmus MC samen met de TU Delft en de Erasmus Universiteit.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb vertelt over zijn ervaring met het Erasmus MC. “Helaas ben ik er ook een aantal keer geweest als patiënt, en als je dan ziet wat voor prachtige zorg daar geleverd wordt”, zegt de burgervader. “Ik weet zeker dat Rotterdammers echt trots zijn op het Erasmus MC. Één kritisch puntje dat Rotterdammers hebben op het Erasmus MC: het parkeertarief.”

Verder toont topwetenschapper Miao Ping Chien haar zelf ontworpen microscoop die ze dagelijks inzet in de strijd tegen kanker. In de rubriek ‘Ondertussen op de bouw’ geeft ervaren sloper Marloes Janssen een tour door het verlaten Dijkzigtziekenhuis.

Het Hart van Rotterdam zie je de komende acht dinsdagen om 17:34 uur op TV Rijnmond met daarna ieder uur een herhaling. Kijk hieronder naar de eerste aflevering.

Bekijk hier alle afleveringen van Het hart van Rotterdam.

Warme overdracht van LSH010 naar Rotterdam Square tijdens drukbezochte Kick-Off

| Nieuws | No Comments
De activiteiten van Life Sciences & Health 010 (LSH010) werden op woensdag 22 maart 2023 tijdens de drukbezochte Kick-Off officieel overgedragen aan Rotterdam Square. De symbolische plaats hiervoor was de…

Universiteiten onderzoeken samen preventie en gezondheidsbevordering in nieuw Medical Delta programma

| Nieuws | No Comments
Universiteit Leiden, LUMC, Health Campus Den Haag, TU Delft, Erasmus MC en Erasmus Universiteit gaan in een nieuw wetenschappelijk programma nauw samenwerken op het gebied van onderzoek naar preventie en…
Collage LSH010 Ontbijt

Een nieuwe fase: Life Sciences & Health 010 warm overgedragen aan Rotterdam Square

| Nieuws | No Comments
Na een succesvolle periode van ruim acht jaar is het netwerk Life Sciences & Health 010 toe aan een nieuwe fase, waarin nog meer groei kan worden gerealiseerd. De activiteiten…
Kick off Rotterdam Square

Ellen Smit: ‘Met Rotterdam Square doorbouwen op stevige basis van LSH010’

| Nieuws | No Comments
De activiteiten van Life Sciences & Health 010 (LSH010) worden op 22 maart 2023 officieel overgedragen aan Rotterdam Square. Ellen Smit is directeur van deze nieuwe organisatie. ‘Het is voor…